Protesto Hakkı Konferansı… TBB Başkanı Sağkan: ‘Caydırmak amaçlı gözaltının yerini tutuklama almış durumda’

Ankara Barosu Protesto Hakkı Konferansı Düzenledi

Ankara Barosu tarafından düzenlenen “Protesto Hakkı Konferansı”, Ankara Barosu Eğitim Merkezi Av. Rahmi Mağat Konferans Salonu’nda başladı. Konferansın açılış konuşmalarını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ramiz Erinç Sağkan ve Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu yaptı. Konferansın açılış konuşmasında, protesto hakkının Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer tuttuğu ve geniş kapsamlı bir şekilde tartışılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Türkiye’de protesto hakkına yönelik sert kolluk müdahaleleri ve kısıtlamalarının yanı sıra, gelişmiş ülkelerde de benzer sorunların yaşandığı belirtildi. Bu çerçevede, protesto hakkının ifade özgürlüğü, örgütlenme hakkı, toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi temel hakları içerdiği üzerinde duruldu.

Ankara Barosu Başkanı, Gezi sürecinden günümüze dek yurttaşların protesto haklarını kullanırken karşılaştıkları kolluk şiddeti, fişlenme endişesi, gözaltına alınma ve hukuka aykırı yargısal müdahalelerle karşılaşmalarının kaygı verici olduğunu belirtti. Ayrıca, yargı organlarının temel hak ve özgürlükleri koruma yerine sınırlama yoluna gitmesi eleştirildi.

Gençlerin Cesareti ve Hukukun Önemi

Ankara Barosu Başkanı, Gezi eylemlerinden itibaren protesto hakkının giderek daha fazla baskı altına alındığını ve gençlerin, öğrencilerin barışçıl gösterilerinin müdahalelerle bastırıldığını vurguladı. Bu süreçte, protesto hakkının sadece kullanılabilir değil, güvenli ve meşru bir şekilde yaşanabilir olması gerektiği üzerinde duruldu.

Protesto hakkının tartışılması gereken temel başlıklardan birinin de yargı bağımsızlığı olduğu belirtilerek, Anayasa’daki hak ve özgürlüklerin sınırlanmasının kötüye kullanımıyla karşılaşıldığına değinildi. Yargısal süreçlerin adil bir şekilde yürütülmesi ve temel hak ve özgürlüklerin korunması önemli bir nokta olarak ele alındı.

Ankara Barosu Başkanı, hukukun sadece yasa metinleri değil, aynı zamanda bir direniş aracı olduğunu vurgulayarak, protesto hakkının yaşamsal bir hak olduğunu ve herkesin bu hakkı savunma ve kullanma hakkına sahip olduğunu ifade etti. Protesto Hakkı Konferansı’nın, hukukçuların yanı sıra tüm yurttaşlar için önemli bir platform olduğu belirtildi.

Related Posts

11. Nükleer Santraller Zirvesi: ‘Akkuyu NGS’deki 4 reaktör devreye alınacak’ 


Sputnik Türkiye’nin bu sene de medya partnerliğini yaptığı 11. Nükleer Santraller Zirvesi 1-2 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. Bölgenin en önemli ve büyük nükleer etkinliği olan zirvede, Rusya ile iş birliğinde Akkuyu NGS ile başlayan ‘Türkiye’nin nükleer güç olma’ yolculuğu ve sonraki adımlar da ele alınıyor. 


Bahçeli’den ‘mutlak butlan’ açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Leman dergisinin yayınladığı karikatüre tepki göstererek hukuki bir eylem planının yapılmasını istedi. Bahçeli, CHP’nin kurultay davası için de dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Türkiye’de güven krizi: Her 4 kişiden bii hiçbir Kuruma Güvenmiyor

ASAL Araştırma düzenlediği ankette Türkiye’nin en güvenilir kurumunu sordu. Sonuçlar kurumlar açısından düşündürücü oldu.

Erdoğan istedi demişti… Trump Suriye’ye yaptırımları kaldırdı

Donald Trump, ABD’nin Suriye’ye 2004’ten beri uyguladığı yaptırımları dün kaldırdı. Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da telefonla katıldığı 14 Mayıs’taki Riyad görüşmesinde Devlet Başkanı Şara ile ilk temasının ardından duyurduğu “Suriye’ye yaptırımları kaldırdık” ifadeleri bugün itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.

Türkiye genelinde orman yangınları: On binlerce kişi için AFAD’tan açıklama

Türkiye’yi sarsan orman yangınları nedeniyle Sakarya’dan İzmir’e kadar birçok ilde 50 binden fazla vatandaş güvenli bölgelere tahliye edildi. AFAD, yangınla mücadele çalışmalarının kesintisiz devam ettiğini açıkladı.

Türkiye’nin Suriye’deki enerji anlaşmaları neler, neden önemli?

Türkiye’nin Suriye’deki enerji anlaşmaları neler, neden önemli?