Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz Sıcaklarında Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp ve damar hastaları için önemli riskler içeriyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, yaz sıcaklarının kalp için tehlikeli olabileceğini vurgulayarak, kalp hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

‘Yaz Aylarında Kalp Riski Artıyor’

Prof. Dr. Köksal, yaz mevsiminde vücudun normalden daha fazla çalıştığını belirterek, terleme ve vücut ısısının artmasıyla su ve mineral kaybının da arttığını söyledi. Bu durumun özellikle kalp hastaları için risk teşkil ettiğini ifade eden Köksal, kalp hastalarının dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kalp Hastalarının Alması Gereken Önlemler

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında sıvı tüketimine özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Özellikle stent takan hastaların yeterli sıvı alımına dikkat etmelerinin önemli olduğunu belirten Köksal, alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

‘Su Tüketimi Hayat Kurtarır’

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında daha fazla su içmeleri gerektiğini belirterek, günlük su tüketiminde artış yapmanın faydalı olabileceğini söyledi. Ayrıca aşırı sıcaklarda güneşe maruz kalmamaya özen gösterilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Ani Fenalaşma Durumunda Yapılacaklar

Yaz sıcaklarında ani fenalaşma durumunda yapılması gerekenleri de açıklayan Köksal, baş dönmesi veya bayılma durumunda hastanın ayaklarını yüksekte tutarak bol sıvı tüketmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca serin bir yere geçmek ve soğuk kompres uygulamak da faydalı olabileceğini sözlerine ekledi.

Yüksek sıcaklıkların gençleri de etkileyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Köksal, özellikle kalp hastalığı riski taşıyan genç bireylerin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ayrıca yaz aylarına girerken kardiyoloji muayenesi yaptırmanın önemine değindi.

Related Posts

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

Diyetisyen Kahraman: Karpuzu peynirle tüketerek kan şekerini dengelemek mümkün

İlaçtan zehirlendi: 17 yaşındaki hasta helikopter ambulansla Ağrı’ya sevk edildi

İlaç zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılan 17 yaşındaki genç, gelişen ritim bozukluğu sonrası helikopter ambulansla Ağrı’daki yoğun bakım ünitesine sevk edildi.

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Saatler harcamaya gerek yok! Bu 15 dakikalık egzersiz bel çevresini de inceltiyor

Alabama Üniversitesi’nden Dr. Elroy Aguiar, her ana öğünden sonra yapılacak yalnızca 15 dakikalık tempolu bir yürüyüşün, kan şekeri ve tansiyon kontrolünde anında etki gösterdiğini, uzun vadede ise diyabet ve hipertansiyon riskini azalttığını vurguluyor.