Petrol devi en büyük rakibine mi satılıyor? Piyasada tüm dengeler değişir

Shell CEO’su BP’yi Devralma İhtimalini Değerlendirdi

Shell İcra Kurulu Başkanı Wael Sawan, Financial Times’a verdiği demeçte, BP için olası bir devralma durumunda önceliklerinin kendi hisselerini geri almak olduğunu belirtti. Kendi evlerini düzene koymaları gerektiğini ve büyük satın almalar için daha yapacakları işler olduğunu belirten Sawan, temkinli bir yaklaşım sergiledi.

Shell sözcüsü, Sawan’ın açıklamalarını doğruladı ve Shell’in mali durumu hakkında bilgi verdi.

MEGA BİRLEŞME KÜRESEL ENERJİ PİYASASINI NASIL ETKİLER?

Shell’in BP’yi satın alması, şirketi küresel enerji devleri Exxon ve Chevron ile rekabet edebilir bir ölçeğe taşıyabilir. Ancak böylesine büyük bir birleşmenin düzenleyici kurumlar tarafından sıkı incelemelerle karşılaşabileceği unutulmamalı.

Shell, beklenenden daha iyi ilk çeyrek kar sonuçlarını açıklamasının ardından 3,5 milyar dolarlık hisse geri alımını başlattı.

Bloomberg kaynakları, Shell’in ya da başka bir şirketin BP’ye karşı hamle yapabileceğini ve mevcut çalışmaların böyle bir duruma hazırlık olabileceğini belirtti. Ancak müzakerelerin henüz erken aşamada olduğu ve Shell’in hisse geri alımlarına odaklanabileceği vurgulandı.

Shell sözcüsü, değer yaratmaya odaklanarak performanslarını sürdürdüklerini belirtirken, BP’den henüz bir açıklama gelmedi.

BP, kârlılık baskısı altında CEO Murray Auchincloss liderliğinde 2027’ye kadar 20 milyar dolarlık varlık satışı, harcama kesintileri ve hisse geri alımları planlıyor. Şirket, yatırımcı güvenini artırmak için çalışırken strateji şefinin görevden alındığını duyurdu.

Reuters’a konuşan kaynaklar, aktivist yatırımcı Elliott Investment Management’ın daha derin maliyet kesintileri talep ettiğini ve bu değişimde etkili olduğunu belirtti. Elliott, BP’deki hissesini artırarak en büyük hissedarlar arasında yer aldı.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Koca ilçede kala kala 7-8 kişi kaldı: Bittik biz

Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hal kapanma noktasına geldi. Hal esnafı iş yapamamaktan dert yanarken denetimsizlikten şikayet etti. Korsan ticarete denetim yapılmasını talep eden esnaf, “Eskiden şimdiki satışın 50- 60 katıydı, 100 katıydı belki …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir